Seuraavana vuorossa on Neea. Neea tuli fysioterapiaan penikkakivun vuoksi. Kuten edelliessä tarinassa alaselän ja olkapään oireilulle oli syynsä, myös penikkakivulla löytyy oireiden tekijä. Neean kohdalla lähdettiin tutkimaan, mikä kehon toiminnassa voisi aiheuttaa kivun, kipu oli toistuvaa ja aiheutui rasituksesta. Erilaisilla testeillä saatiin selvitettyä kivun mahdollinen aiheuttaja. Harjoitteilla lähdettiin vahvistamaan lihaksia, jotka olivat jääneet vahvistamatta ja opeteltiin oikeita suoritustekniikoita. Kehon-, ja nilkan hallintaa parannettiin ja liikkeitä vaikeutettiin hallinnan ja lihasvoiman parantuessa.

Neea – penikkatauti

Juoksen paljon, niin yleisurheilutreeneissä kuin vapaa-ajallani, ja penikkakipu on vaivannut jo pidemmän aikaan. Kipu säären sisäpuolella haittaa sekä juoksun aikana että jälkeen, joskus myös treenien jälkeisinä päivinä.

Hannin avulla olen saanut helpotusta vaivaani – säärien kipeytymistä ei olla lähdetty vain hoitamaan, vaan etsimään vaivan perimmäinen syy. Jalkoihini onkin lähdetty hakemaa uutta liikerataa sekä voimaa erilaisilla harjoituksilla. Olen saanut helposti yhdistettyä harjoitukset omiin salitreeneihini ja samalla olen oppinut, miten pienetkin muutokset vanhoihin liikuntatottumuksiin ovat merkittäviä, kun lähdetään hoitamaan pidempiaikaista vaivaa.

Seuraa meitä sosiaalisen median kanavissa

Meillä käy mm. seuraavat maksutavat: